Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Антји Крог
Антји Крог е родена во 1952, на една фарма во Оранжфреистат, Јужна Африка. Објавува поезија, книги за деца и романи.
Во 2000. ја добила наградата на Фондацијата Хирошима за книгата Земја на мојот череп (1998). Нејзината најова книга Промена на јазикот (2003) ги обработува случувањата во Јужна Африка во текот на првите десет години по Апартхејдот.Блесок бр. 38, септември-октомври, 2004
      есеи: Обраќање со поезија и песна: Африкански простувања – премногу софистицирани за Западот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+