Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Крег Чури
Крег Чури работи како поет во училишта, засолништа за бездомници, затвори, психијатриски болници и општински центри ширум светот. Неговите книги се преведени на шпански, руски, литвански, португалски и италијански, а добил и многу државни и меѓународни стипендии за да продолжи со работата на своите проекти и перформанси на поетска фузија и мурали. Живее во Рединг, Пенсилванија, САД.Блесок бр. 40, јануари-февруари, 2005
      поезија: Широко дигитално речиси небо


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+