Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Мухарем Баздуљ
Мухарем Баздуљ е роден 1977 во Травник, Босна и Херцеговина. Има објавено три збирки раскази: Една како песна (1999), Втора книга (2000), Травничко тројство (2002), и еден роман, Концерт (2003). Книгата раскази Втора книга е прогласена за најдобра збирка раскази на конкурсот на ФИОО-Босна и Херцеговина. Од 1996 пишува за сараевскиот неделник БХ Дани, а соработува и со повеќе весници и списанија од просторот на поранешна СФРЈ (Ферал трибјун од Сплит, Зарез од Загреб, Време од Белград, итн.)Блесок бр. 40, јануари-февруари, 2005
      есеи: Средба во самрак


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+