Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Роберт Мјуреј Дејвис
Роберт Мјуреј Дејвис патува и објавува написи и осврти за централна и југоисточна Европа од 1981 година. Неговата книга По потопот, ние: централно-европската книжевност после комунизмот наскоро ќе излезе од печат. Неговиот избор на современи американски раскази ќе биде објавен на словенечки во текот на оваа година. Ги објавил книгите поезија Средовечна амајлија: Водич за нови самци и Жив бел мажјак. Објавил околу 25 книги, меѓу кои и два тома мемоари, избрани есеи за американскиот запад, и библиографски и критички дела за англиската и американската проза.Блесок бр. 41, март-април, 2005
      критика: Свесен за неминовностите

Блесок бр. 47, март-април, 2006
      критика: Нова Европа: замаглени погледи


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+