Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Луис Бенитез
Поетот Луис Бенитез е роден во Буенос Аирес, Аргентина, во 1956 година.
Ги објавил книгите:
Митологии / Балада за изгубената жена
(Аргентина, 1983), Бехеринг и други песни (Аргентина, 1985 и второ издание во Мексико 1995), Војни, епитафи и разговори (Аргентина, 1989), Фрактал (Аргентина, 1991), Минатото и вечерите (Венецуела, 1995), Избрани песни (САД, 1996), Кобилата на ноќта (Чиле, 2001).Блесок бр. 42, мај-јуни, 2005
      поезија: Постојано менливо


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+