Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Мухамед Насрула Кан
„Живеам во земја (Пакистан) каде луѓето се плашат да живеат. Спијат без сништа. Јас сакам да ги повратам нивните потиснати соништа; сакам да ги споделам нивните патила; сакам да го споделам страдањето на нивните расплакани души. Човечноста умира, а јас се обидувам да искапам неколку капки вода врз нејзиниот сув јазик, за да може храбро да се соочи со смртта. Моето пишување е одек на нивните распарталени надежи и разбеснети копнежи“.Блесок бр. 43, јули-август, 2005
      проза: Шептејќи крај Мртвото Море


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+