Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Сирил Вонг
Сирил Вонг (1977) е автор на четири збирки поезија: тивко веднење, крајот на неговата орбита, одоздола: отсуство и неодбележано богатство. Добитник е на книжевната награда за Најдобар млад уметник на Сингапур, а трипати е номиниран за Пушкартовата награда во САД. Меѓународно, неговите песни се објавени во различни книжевни списанија и антологии (САД, Канада, Нов Зеланд, Хонг Конг, Обединетото Кралство, Германија, Малезија, и Италија).

Веб сајт: http://www.cyrilwong.comБлесок бр. 44, септември-октомври, 2005
      есеи: Поимите за јазикот и разликата кај Хајдегер и Дерида


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+