Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ана Василевска
Ана Василевска, родена 07.07.1975 во Скопје. Дипломирала на Филолошкиот факултет на Универзитетот Св. Кирил и Методиј на групата за македонски јазик и општа и компаративна книжевност. Искуство со ТВ и печатени медиуми, PR на два македонски филма. Од 2000 година, новинар во културната редакција на дневниот весник „Дневник“.

Ана Василевска била уредничка на Блесок Галерија.Блесок бр. 44, септември-октомври, 2005
      галерија, осврти: Светлината на големиот Стораро наспроти сивилото на актулениот европски филм

Блесок бр. 45, ноември-декември, 2005
      галерија, осврти: Новиот македонски филм

Блесок бр. 46, јануари-февруари, 2006
      галерија, осврти: Вистината не е табу

Блесок бр. 48, мај-јуни, 2006
      галерија, осврти: Архаизам, постмодерна и мали ѕвезди за големи соѕвездија


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+