Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Слаѓан Липовец
Слаѓан Липовец (1972) своите поетски, прозни и новинарски трудови ги објавува во домашни и странски, печатени и електронски списанија и весници.
Застапен е во збирката стихови Последната топла ноќ, заедно со Евелина Рудан и Денис Перичиќ (2002). Ја објавил книгата Емили Дикинсон во мојот град во 2003. Учесник е, иницијатор и водител на разни проекти во областа на современата култура, член е на редакцијата на списанието за книжевност Кворум.
Живее на релација Загреб–Дереза.Блесок бр. 45, ноември-декември, 2005
      поезија: Емили Дикинсон во мојот град

Блесок бр. 66, мај-јуни, 2009
      проза: Далечински управувач
      есеи: На зеленото поле омеѓено со линии и знаменца


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+