Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 01 | година I | март, 1998[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.01, март, 1998

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Октај Ахмед:
3 песни

Богомил Ѓузел:
Жртвен јарец

Михаил Ренџов:
Песната и пеперугата

проза

Александар Прокопиев:
Три тетки

Игор Исаковски:
Чекајќи писмо од девојката што ја сакам

есеи

Александар Прокопиев:
Интернет на дело

Ферид Мухиќ:
За Македонија

критика

Јасна Котеска:
Анализа на една катализа

Елизабета Шелева:
Болка и апостроф
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+