Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 02 | година I | април-мај, 1998[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.02, април-мај, 1998

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Ефтим Клетников:
Оргија

Душко Наневски:
Охридска поема

Лидија В. Кекеновска:
Дозволете ми да плукнам

проза

Томислав Османли:
Облаци

Соња Манџук:
Утрото во кое јаваа на коњ...

есеи

Ана Димишковска - Трајаноска:
Меланхолија

Ермис Лафазановски:
Концепцијата на светот во македонските народни легенди
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+