Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 03 | година I | јуни-јули, 1998[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.03, јуни-јули, 1998

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Лилјана Дирјан:
Пурпур

Јован Котески:
Смртта на воинот

проза

Петар Волнаровски:
Мојата сламка

Венко Андоновски:
Опитот на Наум Манивилов


ГАЛЕРИЈА

осврти

Георги Василевски:
Кревкиот џин

Борис Петковски:
Дијалог со животот
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+