Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 05 | година I | октомври-ноември, 1998[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.05, октомври-ноември, 1998

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Братислав Ташковски:
Бикови во мојот крвоток

Радован Павловски:
избор од „Стражи“

проза

Бекеш Теил:
Тетоважа

Горан М. Петров:
Само еднаш се умира

есеи

Ана Димишковска - Трајаноска:
Границите на јазикот - граници на светот?

Меланија Шерденковска:
Куќа - симбол

критика

Јасмина Мојсиева Гушева:
Хуморот во литературата
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+