Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 06 | година II | јануари, 1999[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.06, јануари, 1999

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Игор Исаковски:
Парчиња

Влада Урошевиќ:
Лоши соништа

проза

Драги Михајловски:
Миз Амбрела

Константи Геберт:
Телефонирај-му-на-Евреин


ГАЛЕРИЈА

осврти

Илинденка Петрушева:
„Маклабас“

Борис Петковски:
Хуманизмот на Рубенс Корубин
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+