Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 07 | година II | февруари-март,1999[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.07, февруари-март,1999

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Санде Стојчевски:
Гламја

Бранко Цветкоски:
Источна ноќ дрочи

проза

Димитар Башевски:
Девојката од Малеш

Петар Волнаровски:
Прашина


ЗВУК

осврти

Игор Исаковски:
Никола Димушевски: Детали

Македонски репродуктивни уметници:
Стојан Димов, кларинет

Маја Чанаќевиќ:
Каква музика сакате?


ТЕАТАР

осврти

Наташа Старделова:
Одисеја 1999

Билјана Гарванлиева:
Вирусот наречен Зуко

текст

Билјана Гарванлиева:
Духот на лименката
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+