Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 103-104 | година  | декември, 2015[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.103-104, декември, 2015

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Ален Бешиќ:
Поезија

Славчо Ковилоски:
Песни

Тихомир Јанчовски:
Песни

проза

Клеменс Ј. Зец:
Панорама

Бенјамин Штајн:
Replay

Владо Малески:
Она што беше небо

критика

Лидија Капушевска-Дракулевска:
ПО ПОВОД ЕДНА МОШНЕ НЕОБИЧНА АНТОЛОГИЈА

Наташа Аврамовска:
Поетска творечка митологија
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+