Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 21 | година IV | јуни-јули, 2001[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.21, јуни-јули, 2001

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Маја Апостолоска:
Требаше да се заклучи

Маријан Драгич:
Снајперистот

Ивица Антески:
Зеницата ми се шири…

проза

Лилјана Јокиќ Каспар:
Ќелави кучиња

Андреа Писац:
Филмски стереотип

критика

Јовица Тасевски - Етернијан:
Македонска поетска дијалектика
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+