Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 22 | година IV | август-септември, 2001[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.22, август-септември, 2001

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Шарон Хас:
Проѕирност

Блаже Конески:
Небеска река

Анте Поповски:
Мојата сина птица

проза

Мурат Исаку:
Куциот историчар

Гоце Смилевски:
Близначки

есеи

Ана Димишковска - Трајаноска:
Ткаењето на отсутното

Динко Делиќ:
Те сакам, слатко суштество
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+