Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 26 | година V | мај-јуни, 2002[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.26, мај-јуни, 2002

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Вади Садех:
Животот таму

Атанас Вангелов:
Прелепа Церков

проза

К. Н. Ижмољлцев:
Либроманија

Јадранка Владова:
Исто

Владимир Шопов:
Сон

есеи

Игор Исаковски:
Мојот Балкан

Алеш Дебељак:
Во потрага по архетип

Глен Грант:
Меми: увод


ТЕАТАР
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+