Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 36 | година VII | мај-јуни, 2004[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.36, мај-јуни, 2004

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Бобан Богатиновски:
Сонот на делфинот

Гил Скот-Херон:
Револуцијата нема да биде на телевизија

Махмуд Дарвиш:
Песни

проза

Васе Манчев:
Патишта

Зоран Ковачевски:
Враќање


ТЕАТАР

текст

Томислав Османли:
Пат за Парамарибо
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+