Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 54 | година X | мај-јуни, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.54, мај-јуни, 2007

Logo

ЛИТЕРАТУРА

проза

Рејмонд Карвер:
Катедрала

критика

Питер Роуз:
Секој потег што го правиш

Владимир Мартиновски:
Хаику – поезија на соединувањето

Весна Мојсова-Чепишевска:
Во честа на маргаритките
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+