Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 74 | година XIII | септември-октомври, 2010[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Проект СПИСАНИЕ ВО СПИСАНИЕ: Ромбоид / Словачка книжевна ревија / Влна (Словачка) во Блесок
Ова издание е финансиски помогнато од СЛОЛИА, Центар за книжевни информации во Братислава и од Вишеградскиот фонд
СОДРЖИНИ
Блесок бр.74, септември-октомври, 2010

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Јан Ондруш:
Бунар

Вера Прокешова:
Нежност

Иван Купец:
Ноќ во Аушвиц
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+