Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 82 | година XV | јануари-февруари, 2012[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.82, јануари-февруари, 2012

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Хал Сировиц:
Уа за возрасните

Богомил Ѓузел:
Надживување

проза

Сибила Петлевски:
Станицата Пјерфит

Херман Мелвил:
Моби Дик

критика

Вангел Ноневски:
Естетика на ремиксот

Весна Мојсова-Чепишевска:
Дијаспорен номадизам
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+