Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 83 | година XV | март-април, 2012[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.83, март-април, 2012

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Жоао Луис Барето Гуимареш:
Вовед во нихилизам

Светлана Христова-Јоциќ:
Молитвена

проза

Бариш Мустџаплолу:
Страшливецот и Ѕверот

Фарук Шехиќ:
Под притисок

есеи

Јелена Никодиноска:
(Американската) ‘Жена–Другиот’

Магдалена Димчевска:
Телото и институциите
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+