Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 95 | година XVII | март-април, 2014[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.95, март-април, 2014

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Јурген Ненѕа:
Во некои денови

Илина Јакимовска:
Градот убав

проза

Мирослав Миќановиќ:
Огледало

Румена Бужаровска:
Задгробниот живот на Васка Пупинова

есеи

Чарлс Лем:
Деца на соништата

Мишел Екем де Монтењ:
Три есеи
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+