Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 99 | година  | ноември-декември, 2014[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.99, ноември-декември, 2014

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Владислав Христов:
Преобразба

Дамир Шодан:
Спроти куќата на Спиноза

Ефе Дујан:
Гледајќи те

Јоргос Кулијарас:
Кабаре

проза

Фросина Стојковска:
Нивните разговори


ГАЛЕРИЈА

изложба

Мирослав Масин:
Џуџе


ЗВУК
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+