Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
промоција

На 16 октомври во 20 часот, во АртКафе Мала станица ќе се промовираат книгите избрана поезија од годинешната серија во новата едиција ЕваТас: „Споени лица“ од Сибила Петлевски, „Деновиве ако не и утре“ од Јовица Ивановски и „Пофалба на невиноста“ од Хенк ван Керквијк. Петлевски и Кереквијк доаѓаат во Скопје специјално за оваа прилика, придружени од претседателот на Фондацијата ЕваТас, Ханс ван де Ваарсенбург. На читањето, авторите ќе се претстават со песни застапени во нивните книги, на својот мајчин јазик и во превод на англиски и македонски.

 

   

 

повеќе за едицијата

преземете го промо пакетот

 

[ нарачки на книгите | леток (jpg) | известување за јавноста (doc) ]50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+