Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

театар, текст


 Блесок бр. 36 мај-јуни, 2004
  Томислав Османли: Пат за Парамарибо
 Блесок бр. 35 март-април, 2004
  Сема Али: Малечката
 Блесок бр. 33 јули-август, 2003
  Жарко Милениќ: Има и полоши нешта
 Блесок бр. 32 мај-јуни, 2003
  Сашко Насев: Чија си?
 Блесок бр. 31 март-април, 2003
  Дејан Дуковски: Буре барут
 Блесок бр. 30 јануари-февруари, 2003
  Благоја Ристески - Платнар: Лепа Ангелина
 Блесок бр. 29 ноември-декември, 2002
  Русомир Богдановски: Ништо без Трифолио
 Блесок бр. 27 јули-август, 2002
  Јордан Плевнеш: Р
 Блесок бр. 25 март-април, 2002
  Венко Андоновски: Црни играчки
 Блесок бр. 20 април-мај, 2001
  Горан Стефановски: Диво месо
 Блесок бр. 19 февруари-март, 2001
  Коле Чашуле: Црнила
 Блесок бр. 17 октомври-ноември, 2000
  Оља Мухина: Ју
 Блесок бр. 15 јуни-јули, 2000
  Горан Тренчовски: Луна Прима
 Блесок бр. 14 април-мај, 2000
  Југослав Петровски: Вазна од порцелан
 Блесок бр. 13 февруари-март, 2000
  Дејан Дуковски: Маме му ебам кој прв почна
 Блесок бр. 12 јануари, 2000
  Томислав Османли: Двајца во Еден
 Блесок бр. 09 јуни-јули, 1999
  Венко Андоновски: Словенскиот ковчег
 Блесок бр. 08 април-мај, 1999
  Теки Дервиши: Коските што доаѓаат доцна
 Блесок бр. 07 февруари-март,1999
  Билјана Гарванлиева: Духот на лименката
 Блесок бр. 06 јануари, 1999
  Викторија Рангелова: Лизгави луѓе
 50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+