Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

галерија, изложба


 Блесок бр. 99 ноември-декември, 2014
  Мирослав Масин
 Блесок бр. 98 септември-октомври, 2014
  Цветанка Јованова
  Жан-Марк Карачи
  Ангел Миов
 Блесок бр. 97 јули-август, 2014
  Сашо Димоски
  Владимир Лукаш
 Блесок бр. 96 мај-јуни, 2014
  Симонида Филипова-Китановска
 Блесок бр. 95 март-април, 2014
  Милан Андов
  Јана Јакимовска
 Блесок бр. 94 јануари-февруари, 2014
  Жарко Башески
  Мирослав Масин
 Блесок бр. 93 ноември-декември, 2013
  Остен биенале, 2013
 Блесок бр. 92 септември-октомври, 2013
  Славица Јанешлиева и Ладислав Цветковски
  Филип Фидановски
 Блесок бр. 91 јули-август, 2013
  Toxicity
 Блесок бр. 90 мај-јуни, 2013
  Роберт Атанасовски
  Касиопеја Наумоска и Осман Демири
 Блесок бр. 89 март-април, 2013
  Билјана Василева
 Блесок бр. 88 јануари-февруари, 2013
  Неле Азаведо
  Марјан Стојковски
 Блесок бр. 87 ноември-декември, 2012
  Маркос Зотес
  Оскар Нимаер
 Блесок бр. 86 септември-октомври, 2012
  Роберт Атанасовски
  Тања Балаќ
 Блесок бр. 85 јули-август, 2012
  Мирослав Масин
  БЛУ
 Блесок бр. 84 мај-јуни, 2012
  Аниш Капур
  Касиопеја Наумоска
 Блесок бр. 83 март-април, 2012
  Мирослав Масин
  Ентони Гормли (Изложеност, 2010)
  Ентони Гормли
 Блесок бр. 82 јануари-февруари, 2012
  Марјета Сидовски
  Илија Пенушлиски
 Блесок бр. 80-81 септември-декември, 2011
  SEAFair '11 – енергија, биополитика, стратегии на отпорот и културна субверзија
 Блесок бр. 77-79 март-август, 2011
  Амадео Модилјани
 Блесок бр. 76 јануари-февруари, 2011
  Сашо Димоски
  Марјан Стојковски
 Блесок бр. 75 ноември-декември, 2010
  Мирослав Масин
  Глигор Чемерски
 Блесок бр. 74 септември-октомври, 2010
  Фото документација
 Блесок бр. 71-73 март-август, 2010
  Петар Мазев
 Блесок бр. 70 јануари-февруари, 2010
  Нехат Беќири
  Мирослав Масин
  Љупка Делева
 Блесок бр. 69 ноември-декември, 2009
  Симонида Филипова-Китановска
  Маријета Сидовски
  Никола Мартиноски
 Блесок бр. 67-68 јули-октомври, 2009
  Мирослав Масин: Оживува мртвата гранка
  Мирослав Масин: Сенки од светулки
 Блесок бр. 66 мај-јуни, 2009
  Владимир Кончар (Прозорци - променлива композиција)
  Владимир Кончар (Секогаш гладен поглед)
  Владимир Кончар (Набљудувајќи ја уметноста)
 Блесок бр. 65 март-април, 2009
  Гоце Наневски
  Марко Георгиев
  Сашо Поповски
  Ладислав Цветковски
 Блесок бр. 64 јануари-февруари, 2009
  Драган Петковиќ
 Блесок бр. 63 ноември-декември, 2008
  Гризелда Петровска
  Ацо Станкоски / Мартин Галевски
 Блесок бр. 61-62 јули-октомври, 2008
  Blues & Soul 2008
  Антони Мазневски
  Мирослав Масин
 Блесок бр. 60 мај-јуни, 2008
  ДЕНЕС 2008
  Станко Павлески
  Антони Мазневски
 Блесок бр. 59 март-април, 2008
  Теун Воетен
  Благоја Маневски
 Блесок бр. 58 јануари-февруари, 2008
  Игнац Меден
  Кире Галевски
 Блесок бр. 57 ноември-декември, 2007
  Циркус Еуропиа
  Славица Јанешлиева
  Сања Николиќ
 Блесок бр. 56 септември-октомври, 2007
  Умберто Ортега Виласењор
  Мирослав Масин
  Глигор Чемерски
 Блесок бр. 55 јули-август, 2007
  Скопје Blues & Soul 2007, ден II
  Скопје Blues & Soul 2007, ден I
  Анета Божинова
 Блесок бр. 54 мај-јуни, 2007
  Драган Мијач – Бриле
  Славните
  Александра Петрушевска
  ДЕНЕС 2007
 Блесок бр. 53 март-април, 2007
  Владимир Арсовски
  Сергеј Андреевски
 Блесок бр. 52 јануари-февруари, 2007
  Александар Станковски
  Ладислав Цветковски
  Евгениј Пантев
 Блесок бр. 51 ноември-декември, 2006
  Хаику стрип 4 (2005)
  Хаику стрип 3 (2003)
  Хаику стрип 2 (2001)
  Хаику стрип 1 (1999)
 Блесок бр. 50 септември-октомври, 2006
  Мирослав Масин
  Бојан Симовски
  Иван Блажев
 Блесок бр. 49 јули-август, 2006
  Skopje Blues & Soul Festival, 2006: Dennis Rollins' Badbone & Co.
  Skopje Blues & Soul Festival, 2006: Jimmy D. Lane & The Blue Earth
  Skopje Blues & Soul Festival, 2006: Point Blank
  Skopje Blues & Soul Festival, 2006: J.J. Milteau Trio
 Блесок бр. 48 мај-јуни, 2006
  Дарко Мораитов
  Мирослав Масин
 Блесок бр. 47 март-април, 2006
  Исмет Рамиќевиќ
  Бојан Симовски
 Блесок бр. 46 јануари-февруари, 2006
  Александар Станковски
 Блесок бр. 45 ноември-декември, 2005
  Славица Јанешлиева
 Блесок бр. 44 септември-октомври, 2005
  Богоја Анѓелкоски
  Петар Мазев
 Блесок бр. 43 јули-август, 2005
  Скопје Blues & Soul 2005, ден II
  Благој Чушков: скулптура во дрво
  Благој Чушков: скулптура во теракота
  Благој Чушков: скулптура во бронза
  Скопје Blues & Soul 2005, ден I
 Блесок бр. 42 мај-јуни, 2005
  Дејан Колевски
 Блесок бр. 41 март-април, 2005
  Ведран Бојановски
  Драган Петковиќ
 Блесок бр. 40 јануари-февруари, 2005
  Далибор Тренчевски
  Кераца Висулчева
 Блесок бр. 39 ноември-декември, 2004
  Ибрахим Беди: Поглед кон заборавеното
  Скопје Blues & Soul 2004, II дел
 Блесок бр. 38 септември-октомври, 2004
  Скопје Blues & Soul 2004, I дел
  Дарко Базерко
 Блесок бр. 37 јули-август, 2004
  Петар Хаџи Бошков
  Илија Пенушлиски
 Блесок бр. 36 мај-јуни, 2004
  Лилјана Ѓузелова
 Блесок бр. 35 март-април, 2004
  групна изложба: Глобализација и идентитет
 Блесок бр. 34 септември-октомври, 2003
  Милош Коџоман II
 Блесок бр. 33 јули-август, 2003
  Скопје: сеќавање на 1963
  СК. блуз и соул фестивал, ’03
 Блесок бр. 32 мај-јуни, 2003
  Пабло Пикасо: Сина фаза
  групна изложба: ДЕНЕС
 Блесок бр. 31 март-април, 2003
  Винсент Ван Гог: Автопортрети
 Блесок бр. 30 јануари-февруари, 2003
  Албрехт Дирер
  Ефи Халивопулу
 Блесок бр. 29 ноември-декември, 2002
  Василиј Кандински
 Блесок бр. 28 септември-октомври, 2002
  Глигор Чемерски
 Блесок бр. 27 јули-август, 2002
  Вилијам Блејк
  Џејмс Вистлер
 Блесок бр. 26 мај-јуни, 2002
  Камил Писаро
  Густав Климт
 Блесок бр. 25 март-април, 2002
  Оскар Кокошка
 Блесок бр. 24 јануари-февруари, 2002
  Рене Магрит: 1946-1965
  Рене Магрит: датум непознат
  Рене Магрит: 1922-1943
 Блесок бр. 23 октомври-ноември, 2001
  Андреј Митевски
  Питер Санредам
 Блесок бр. 22 август-септември, 2001
  Рембрант Харменс ван Ријн
  Браќа Манаки
 Блесок бр. 21 јуни-јули, 2001
  Сашо Димоски
 Блесок бр. 20 април-мај, 2001
  Доне Милјановски
 Блесок бр. 19 февруари-март, 2001
  Бошко Чешмеџиски
 Блесок бр. 18 јануари, 2001
  Тик Так Ток
 Блесок бр. 17 октомври-ноември, 2000
  Зрачења
 Блесок бр. 16 август-септември, 2000
  Стефан Маневски
 Блесок бр. 15 јуни-јули, 2000
  Ордан Петлевски
 Блесок бр. 14 април-мај, 2000
  Лазар Личеноски
 Блесок бр. 13 февруари-март, 2000
  Томе Серафимовски
 Блесок бр. 12 јануари, 2000
  Антони Врублевски
 Блесок бр. 118 март-април, 2018
  Амер Капетановиќ
  Един Вејселовиќ (Едо Македо Вејселовиќ)
  Влатко Стефановски
 Блесок бр. 117 декември, 2017
  Сашо Димоски
  Џенат Дрековиќ
 Блесок бр. 116 октомври-ноември, 2017
  Петар Мазев
 Блесок бр. 114-115 јули-август, 2017
  Драги Неделчевски
 Блесок бр. 113 мај-јуни, 2017
  Владимир Георгиевски
 Блесок бр. 112 март-април, 2017
  Горан Ристовски
 Блесок бр. 111 јануари, 2017
  Сашо Димоски
 Блесок бр. 110 октомври-ноември, 2016
  Игор Тошевски
 Блесок бр. 108-109 јули-август, 2016
  Билјана Василева
 Блесок бр. 107 мај 2016
  Роберт Јанкулоски
  Глигор Чемерски
 Блесок бр. 106 март-април, 2016
  Ѓорѓе Јовановиќ
  Владимир Јанчевски
 Блесок бр. 105 јануари, 2016
  Сашо Димоски
 Блесок бр. 103-104 декември, 2015
  Моника Мотеска
 Блесок бр. 101-102 ноември-декември, 2015
  Мелентие Пандиловски
  Андреј Митевски
 Блесок бр. 10-11 август-ноември, 1999
  Димитар Пандилов
 Блесок бр. 100 септември, 2015
  Касиопеја Наумоска
  Сашо Димоски
 Блесок бр. 09 јуни-јули, 1999
  Предраг Урошевиќ
 Блесок бр. 08 април-мај, 1999
  Тофе Шулајковски
  ДЛУМ, 46-та годишна изложба
 Блесок бр. 07 февруари-март,1999
  Коле Манев
 Блесок бр. 06 јануари, 1999
  Рубенс Корубин
 Блесок бр. 05 октомври-ноември, 1998
  Еротизмот во македонската ликовна уметност
 Блесок бр. 04 август-септември, 1998
  Емин Кумбараџи
 Блесок бр. 03 јуни-јули, 1998
  Глигор Чемерски
 Блесок бр. 02 април-мај, 1998
  Трајче Јанчевски
 50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+