Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 57 | година X | ноември-декември, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 57ноември-декември, 2007
Поезија

Од „Додека живеам“

Од англискиот превод на Анселм Холо, превел Игор Исаковски


/7
стр. 1
Јирки Киискинен

I
II
III
V
VI
VII
VIII

_______________________________________________________________________

I

Немаше потреба за смрт,
морав да останам овде,
и премногу да запомнам,

сети се на снежната патека
светкавите билки и калта,
гледај црвената трага

врз полот минува во сјај
и остава порака
на телефонската секретарка.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+