Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 58 | година XI | јануари-февруари, 2008[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 58јануари-февруари, 2008
Поезија

Игра со сенки

/7
стр. 1
Борче Панов

Небесен ред
Мечта
Миг
Мебиусова лента
Игра со сенки
Трепкање
Поезија

_______________________________________________________________________

Небесен ред

кога
и дедо умре
одеднаш
мајка ми рече
Сега никој веќе
меѓу небото
и мене
нема


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+