Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 61-62 | година XI | јули-октомври, 2008[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 61-62јули-октомври, 2008
Поезија

Јас и ветрот

превод од хрватски: Никола Маџиров


/10
стр. 1
Боривој Буква

Свеќата на масата
Капка дожд
Ноќ и ден
Бело венечно ливче
Морско богатство
Ги следам трагите
Ја помилував
Крадецот на коњи
Накитен бор
Тишина на ноќта

_______________________________________________________________________

Свеќата на масата

Свеќата на масата
догорува –
куче крај шпоретот.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+