Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 64 | година XII | јануари-февруари, 2009[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 64јануари-февруари, 2009
Поезија

Пат до гробиштата

Од „Оживува мртвата гранка“, Блесок, 2009.
Превод: Игор Исаковски


/10
стр. 1
Јосип Ости

Меѓу лозјата
Сончев октомври
Кога почина
Птица на небо
Мртва, ти пееш
Спијам сам. А ти
Давеница си
Ветрот те гали
Порано садев
Гуштер на твојот

_______________________________________________________________________

Меѓу лозјата

Меѓу лозјата
пат до гробиштата. Пат
нема за назад.


Ова е извадок од:
еКнига
Печатена книга
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+