Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 69 | година XII | ноември-декември, 2009[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 69ноември-декември, 2009
Поезија

Ноќва снегот мириса на тебе

превод: Игор Исаковски


/11
стр. 1
Јосип Ости

Мала песна
Снежната белина
Надвор снежи
Наутро
Околу тебе
Те сакам, напишав
Ден и ноќ снежи
Секаде околу
Пак сме дечиња
Пишувам со прст
Најубавите песни

_______________________________________________________________________

Мала песна

Мала песна во
мене која расне и
ме надраснува.


Ова е извадок од:
еКнига
Печатена книга
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+