Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 69 | година XII | ноември-декември, 2009[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 69ноември-декември, 2009
Звук Осврти

Том, те чекаме...

Тom, We Are Waitsing... (23 мин., 2009)


/1
стр. 1
Илина Јакимовска

„Том, те чекаме“ е краток аматерски филм на Марина Аврамовиќ, студентка на Филолошкиот факултет и Јана Коцевска, студентка на Институтот за етнологија и антропологија, двете од Скопје. Направен е наменски, со сопствени средства, по повод одбележувањето на 60-тиот роденден на познатиот американски музичар и актер. Во него со свои изјави учествуваат повеќемина почитувачи на Вејтс – писатели, сликари, водители, новинари, професори – кои зборуваат за сопственото доживување на неговата музика, за тоа кога прв пат чуле за него или кој е нивниот омилен албум. Ексклузивно во филмот е вклучена и аудио снимка која пред десетина години Вејтс ја има оставено на телефонска секретарка кај режисерот Милчо Манчевски. Насловот на филмот е всушност повратна порака до Вејтс – да ни дојде во Скопје!

Тим:
    Марина Аврамовиќ – камера и монтажа
    Јана Коцевска – асистент на монтажа
    Илина Јакимовска – идеја


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+