Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 70 | година XIII | јануари-февруари, 2010[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 70јануари-февруари, 2010
Поезија

Она што недостасува

/5
стр. 1
Ефе Дујан

Гледајќи те
Детето
Љубовникот
Она што недостасува
Загубениот свет на Блискиот Исток

_______________________________________________________________________

Гледајќи те

Кога девојчето ќе побегне и ќе ја остави превртена
желката за првпат го здогледува небото


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+