Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 84 | година XV | мај-јуни, 2012[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 84мај-јуни, 2012
Галерија Осврти

„Сакав сензација на променливост...“

/1
стр. 1
Аниш Капур

„Сакав сензација на променливост, нешто што е постојано во движење. Традиционално, кулата е пирамидална по структура, но ние создадовме сосема спротивно, ние имаме подвижна, спирална форма додека се движите наоколу… Тоа е објект кој не може да биде гледан како една слика, од било која перспектива. Треба да се посети и оди низ објектот. Како Вавилонската кула, бара вистинско доживување од публиката“ – Аниш Капур


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+