Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 85 | година XV | јули-август, 2012[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 85јули-август, 2012
Поезија

Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

Превод на македонски: Игор Исаковски.


/10
стр. 1
Јосип Ости

Снежна тишина
Има денови
Колку снегулки!
Топли снегулки
Ако сум вљубен
Бакнеж од снегулка
Мириса на снег
Од снегот
Кога сè
И ноќе

_______________________________________________________________________

Снежна тишина

Снежна тишина.
И во неа се слуша
само шепот на снегулки.


Ова е извадок од:
еКнига
Печатена книга
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+