Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 12 | година III | јануари, 2000[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 12јануари, 2000
Поезија

Сме се сретнале ли порано

/1
стр. 1
Ариф Кудаири

Кога ги положив
Моите очи
На твоето
Убаво лице
Среќен
Те препознав
Истиот миг.
Сфатив
Сум те знаел
Од дамнина
Веројатно од
Муграта
На мојот живот
Кажи ми, драга,
Сме се сретнале ли
Порано?


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+