Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 02 | година I | април-мај, 1998[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 02април-мај, 1998
Поезија

Дозволете ми да плукнам

/6
стр. 1
Лидија В. Кекеновска

Разговор со разумот
Стаклен бран
Дозволете ми да плукнам
Џвакачи на времето
Проституција
* * *

_______________________________________________________________________

Разговор со разумот

На почетокот ми беше само обичен збор
А јас до тебе запирав
Не знаев на зборот да му ја дадам мислата
Ни првата буква не знаев да ја изговорам
Дт’кав во звуци груби
Но ти се озари во моите очи
А јас знаев! мораме заедно да гледаме
низ мојот прозорец.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+