Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 26 | година V | мај-јуни, 2002[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 26мај-јуни, 2002
Поезија

Животот таму

Превод од англиски: Македонка Божиновска


/10
стр. 1
Вади Садех

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

_______________________________________________________________________

Битие

Со колкав мал простор
што му остана меѓу рацете
се обиде да пресоздаде
вселена: со солза,
нацрта ѕвезда, со поглед месечина,
а со еден допир, сонце.
Кога ги затвори очите,
луѓето заминаа на работа
по тротоарот од неговите очни капаци.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+