Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 27 | година V | јули-август, 2002[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 27јули-август, 2002
Поезија

Испловување

превод од англиски: Македонка Божиновска


/10
стр. 1
Хода Аблан

Своини
Исповед
Разделување
Агол
Преграда
Пат
Испловување
Надомест
Истурање
Остатоци

_______________________________________________________________________

Своини

Си имав куќа
кревет од дрво на сништата
малку болка врз полицата
славина за сеќавањето
жарчиња да ми го изгорат срцето
кога студот напаѓа
и многу оџаци
но немав врата
ниту прозорец.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+