Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 33 | година VI | јули-август, 2003[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 33јули-август, 2003
Поезија

Внатрешна слобода

Превод: Никола Маџиров


/10
стр. 1
Аленка Зорман

светло утро
бесен ветер
осека
кон топката од излогот
кочењето на автобусот
нова зграда
пред бурата
еден ден во туѓина
скакулец
крај на одморите

_______________________________________________________________________

светло утро

светло утро -
во парчињата стакло
изгреваат илјада сонца


Ова е извадок од:
еКнига
Печатена книга
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+