Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 33 | година VI | јули-август, 2003[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 33јули-август, 2003
Поезија

Пластење на жолтилото

Превод од албански: Џабир Ахмети


/5
стр. 1
Линдита Ахмети

Што ми рече ти
Графика на стаклото од прозорецот
Срндакот во сон
Пластење на жолтилото
Твоите очи

_______________________________________________________________________

Што ми рече ти

ти ми зборуваш за невидливиот свет
за духовите што се движат по покриви
за скриените убавини
за нештата што немаат име
што не ги собира дури ни бескрајот на јазикот
јас ти велам
да го запалам ли светлото


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+