Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 33 | година VI | јули-август, 2003[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 33јули-август, 2003
Поезија

Чие задоволство

Превод од англиски: Игор Исаковски


/4
стр. 1
Мајкл Фарел

ѕидан нужник
аргонаут
les frissons de brise
чие задоволство

_______________________________________________________________________

ѕидан нужник

понекогаш си добар
          може ли ова да е совршена стапка низ скелетите
косоносач кој со кимање му ги потпалува амбициите           собирајќи пластични кеси како да собира чувства     харисон форд     или цајкан     федерална прашина     неритмична      како копилиња или     глув шекспир     проектил     потрес     победничка боја     активно и незашеќерено     федерална прашина     како што конектикат е за издувните гасови
        косоносач кој со кимање ги потпалува амбициите     земање хероин само за да се биде сон на десницата     активно и незашеќерено
ѕидан нужник


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+