Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 35 | година VII | март-април, 2004[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 35март-април, 2004
Поезија

Кимо

Избор и превод од англиски: Игор Исаковски


/6
стр. 1
Рој Чики Арад

Еве доаѓа некој што знае
Ден на Независноста
Толку е мрачно во ул. Казински
Прв дожд после изборите
Сламката во коката се ведне
Мојот татко беше мудрец

_______________________________________________________________________

Еве доаѓа некој што знае

Еј! Еве доаѓа некој што знае
Навистина што сака –
Мој’та златна рипка


Ова е извадок од:
еКнига
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+