Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 02 | година I | април-мај, 1998[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 02април-мај, 1998
Поезија

Оргија

/8
стр. 1
Ефтим Клетников

Бог. Сопство
Лето над македонските села
Темна легенда
Ѕвоно
Оргија
Лето. Метеор
Карма: дрво
Клокоти изворот

_______________________________________________________________________

Бог. Сопство

Кај и да се свртам
сите патишта се
сал една твоја стапка Боже,
а небото
сал една капка
на Твојата сина мисла,
додека го слушам
како грми со твојот глас
морето во мене,
и додека закрепнува од стравот
и станува во него остров
моето охрабрено јас.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+