Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 40 | година VIII | јануари-февруари, 2005[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 40јануари-февруари, 2005
Поезија

Како се случија овие зборови

Препев од англиски: Елизабета Баковска


/6
стр. 1
Вилијам Стафорд

Да
Прашај ме
Се викам Вилијам Тел
За моите млади пријатели што се плашат
Како се случија овие зборови
Поезија

_______________________________________________________________________

Да

Може да се случи во секое време, торнадо,
земјотрес, Армагедон. Може да се случи.
Или пак сонце, љубов, спас.
Може, знаеш. Затоа се будиме
и гледаме надвор – во овој живот
нема гаранции.

Апа сепак има по некој бонус, како утро,
како токму сега, како пладне,
како вечер.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+