Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 45 | година VIII | ноември-декември, 2005[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 45ноември-декември, 2005
Поезија

Емили Дикинсон во мојот град

Превод од хрватски: Игор Исаковски


/8
стр. 1
Слаѓан Липовец

најбрзо тонат в темнина
во овој град мачнината
Емили Дикинсон во мојот град
Ефектот на пеперутката
Местото на кое
Јасени
Последната топла ноќ
Месечар

_______________________________________________________________________

најбрзо тонат в темнина

             најбрзо тонат в темнина малите
             градови колку помали
             толку побргу паѓаат како и
             човекот кој чекорејќи низ
             самракот забележува
             дека му ги снемува
             од трагите


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+