Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 46 | година IX | јануари-февруари, 2006[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 46јануари-февруари, 2006
Поезија

Камен гулаб

Превод од англиски: Игор Исаковски


/8
стр. 1
Џек Галмиц

Црешови цутови
Лулање на тремот
Зелени планини
Низ шумата
Назад од ѕвезди
Китот назад
Јадрото
Градите ѝ

_______________________________________________________________________

Црешови цутови

Црешови цутови:
Во посета на градот
Носам пиштол


Ова е извадок од:
еКнига
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+